zondag 20 december 2009

Dagboek van een geisha - Arthur Golden

In een vissersdorp in 1929 begint het verhaal van Sayuri. Haar moeder ligt op sterven en Sayuri, dan nog Chiyu, en haar zus Satsu worden door een lokale businessman opgemerkt die hun vader weet om te kopen om zijn dochters mee te geven naar de grote stad, vermaard om zijn geishatraditie. Chiyo heeft nl. uitzonderlijke lichtgrijze ogen, een belangrijk kenmerk want geisha's drukken zich o.a. uit door oogcontact en expressieve handelingen . In Gion doorloopt Chiyo alle stadia die leiden tot het geisha-schap. Vaak is het een harde leerschool maar met de hulp van Mameha, een vermaarde geisha wordt Sayuri één van de bekendste geisha's van Gion.
Geeft een mooi beeld van het geisha-schap; de traditie, de rituelen en ceremonies...
ISBN 90-414-0220-9
463 blz'n

3 opmerkingen:

Mamasha zei

Haha, 'k heb eindelijk ook eens wat exemplaren gelezen van wat jij verslonden hebt. Superboek toch, maar ik was bevooroordeeld, ben helemaal weg van Japan en geisha's (hoe raar dat ook leest... :-)!

Leen zei

I know the feeling ...

Mamasha zei

aha ook een japanfan? ik weet niet waarom precies, maar zoveel van die dingen daar trekken me aan. we willen er over een 'paar' jaar met de vikings naartoe.